Belangrijke melding!

Release van nieuwe JB film uit gesteld naar november 2020

Het Coranavirus en maatschappelijke gevolgen zijn wereldwijd zeer groot. Zo hebben de James Bond film makers besloten de release van nieuwe JB film uit te stellen en deze in november 2020 te laten plaatsvinden.
Jammer voor ons op dit moment want dat betekent dat ons James Bond event 007 april 2020 niet zal plaatsvinden.
Wij hopen eind 2020 de draad ook weer op te pakken en u dan de nieuwe datum voor ons James Bond event bekend te kunnen maken.

James Bond avond

OO7 APRIL 2020

DaVinci Bioscoop Adres : Da Vinciplein, 4462 GX Goes
Ontvangst: 18.00 uur
Aanvang film : 19.30 uur
Entreeprijs € 16,50 (entreeprijs, welkomstdrankje, borrelbite, loterij met kans op Bondprijzen)
Kleding advies : James Bond stijl, kom verkleed ( Bond of Schurk),

De best verklede gast maakt kans op onze Bondavond trofee !!

Waarom gaat u juist deze avond de nieuwe bond film bekijken ?

De wereld kent op dit moment meer dan 85 miljoen mensen die moeten leven zonder dak boven hun hoofd: 60 miljoen door conflictsituaties, 25 miljoen door natuurrampen. Deze aantallen nemen alleen maar toe. Naar verwachting zullen er in 2050 rond de 200 miljoen mensen dakloos zijn. ShelterBox is een internationale noodhulporganisatie die noodhulp en noodonderkomens brengt naar mensen die getroffen zijn door natuurrampen of conflicten, waar ook ter wereld. Zij komen direct in actie. ShelterBox wil de getroffen mensen een (tijdelijk) thuis en aanvullende middelen geven, zodat zij snel hun leven weer kunnen oppakken.

Help je mee?

Hier doet u het voor

Voor meer info belt u onze filmkrew Marco Rave 06-13514484 / Martin van Kempen 06-52650965

Schrijf je hier in:

Uw toegangsbeweijs koopt u 007 april a.s. aan de kassa van de bioscoop 

Over www.shelterbox.nl

OPNIEUW OPBOUWEN

We leveren de essentiële middelen die mensen nodig hebben om een begin te maken met de wederopbouw van hun huis, hun leven en hun gemeenschap, nadat een (natuur)ramp verwoestend heeft toegeslagen. Elke ramp is anders en iedere gemeenschap is anders. We geloven niet dat iedereen met een standaard pakket het beste kan worden geholpen, daarom maken we afgewogen keuzes om de hulp te geven die de mensen hoop geeft en de mogelijkheid om zelf hun leven weer op te bouwen. De hulp wordt geleverd in ShelterBoxen en ShelterKits. Onze stevige, groene ShelterBoxen bevatten een speciaal ontworpen gezinstent om de elementen te kunnen weerstaan en de mensen te voorzien van een tijdelijk onderkomen totdat het voor hen mogelijk is om te beginnen aan de herbouw van hun huis. Onze ShelterKits bevatten hulpmiddelen en gereedschap om een huis te repareren of te (her)bouwen. En dat is niet alles. We begrijpen dat een thuis meer is dan een stapel bakstenen en cement of een doek, lijnen en haringen. Onze kits en boxen bevatten materialen die een onderdak in een thuis veranderen. Ze bevatten kooksets, lampen op zonne-energie en speelgoed voor kinderen. We testen en evalueren alle hulp die we bieden. Dit doen we door te praten met – en te leren van de gezinnen die van onze hulp gebruik maken. Zo krijgen we inzicht om te blijven innoveren en ontwikkelen. Dave Ray, ShelterBox Operations Coordinator

NET EEN STAPJE VERDER

We gaan naar alle uithoeken van de wereld, geen plek is voor ons te afgelegen.
Want als ShelterBox vinden wij dat juist ook moeilijk bereikbare gemeenschappen die door een ramp zijn getroffen recht hebben op hulp. Onze vrijwilligers reizen per boot, helikopter of zelfs met een tuk-tuk om die mensen te bereiken! De goed getrainde ShelterBox Response Teams brengen niet alleen gereedschappen, tenten of kennis. Ze gaan ook op pad om de mensen te vinden die het meest kwetsbaar zijn na een ramp, om er zeker van te zijn dat niemand vergeten wordt of achterblijft. ShelterBox Response Teams zijn bovendien de verbindende factor tussen enerzijds de donateurs en vrijwilligers en aan de andere kant de mensen die getroffen zijn door een ramp. De verbindende factor tussen het gezin dat hier comfortabel en veilig leeft en die gezinnen elders, die op dat moment in extreme omstandigheden leven. ShelterBox draait op een fantastisch netwerk van vrijwilligers. Zij zijn het die direct na een ramp onze hulpgoederen met de hand inpakken voordat deze de wereld over gaan naar de plek waar ze zo hard nodig zijn. Ons werk zit er pas op wanneer we zeker weten dat de juiste spullen bij de juiste mensen zijn terechtgekomen.

Waarom gaat u juist deze avond de nieuwe bond film bekijken ?

SAMENWERKING

We maken niet zo maar keuzes, onze keuzes zijn altijd goed doordacht. Daarbij maken we gebruik van de kennis die we hebben door onze nauwe samenwerking met lokale gemeenschappen en organisaties. Zo zijn we er zeker van dat we de juiste steun bij de juiste mensen krijgen. We hebben een wereldwijd netwerk van ShelterBox affiliates en internationale partners. Zij delen onze opvatting dat er nergens ter wereld een gezin mag zijn dat na een ramp zonder onderdak blijft. De mensen in ons netwerk steunen ShelterBox op verschillende manieren, van het doen van donaties of vrijwilligerswerk tot actie op de ramplocatie of het vluchtelingenkamp om ervoor te zorgen dat onze hulpgoederen bij precies de juiste mensen terechtkomen. Ons internationale netwerk ondersteunt ons tijdens elke stap van onze reis. Het zijn onze internationale contacten die ons helpen om het transport van onze hulpgoederen wereldwijd soepel te laten verlopen. Zij overbruggen taalbarrières en maken het pad vrij om snel bij de gezinnen te komen die onze steun zo hard nodig hebben.

STERKE FUNDERING

Shelter (onderdak) is meer dan een dak boven je hoofd.
Het is een thuis. Het is de basis voor ieder mens, voor gezinnen, voor gemeenschappen.Als mensen in een crisissituatie terechtkomen, wordt alles wat normaal is in een keer weggevaagd. Een veilige, eigen plek kan zorgen voor rust in de chaos. Het geeft mensen niet alleen de ruimte om te herstellen van fysieke en emotionele trauma’s, het geeft hun ook een mogelijkheid weer met beide benen op de grond te komen. We kunnen niet toveren. Als een natuurramp of een conflict mensen berooft van huis en haard, kan ShelterBox er niet voor zorgen dat alles wat verloren ging weer wordt hersteld.
Maar dat betekent niet dat we met lege handen staan. We kunnen mensen voorzien van de hulpgoederen die hen in staat stellen zelf herstel te realiseren of weer een leven op te bouwen. Ook jij kunt daarbij helpen. Jouw hulp zorgt voor onderdak. Onderdak dat gezinnen beschermt tegen brandende zon, bittere kou, gevaarlijke dieren, ziektes en nog veel meer. Onderdak, shelter, zorgt voor een plek waar gezinnen weer privacy en waardigheid hebben. Een plek waar ze zich veilig voelen en waar ze samen kunnen zijn. We hebben jouw hulp hard nodig. Jouw hulp zorgt ervoor dat eenvoudige dingen als tenten en dekzeilen middelen worden waardoor mensen hun leven weer op de rit krijgen. Sinds de oprichting van ShelterBox in 2000 hebben we al meer dan een miljoen mensen kunnen helpen. Een miljoen mensen die dankzij onze vrijwilligers en donateurs niet alleen zijn beschermd tegen weer en wind, maar ook weer een thuis hebben gekregen. Alf Evans, ShelterBox Operations Manager